0
Dat beloof ik - deel 1

Dat beloof ik - deel 1

Wat kan een vrouw - slechts een gouvernante - doen tegen de gesel van de slavernij? Na de slag bij Franklin, Tennessee, op 30 november 1864, wordt Carnton House aangewezen als een veldhospitaal voor de zuidelijke troepen. Lizzie Clouston, van beroep gouvernante, wordt al spoedig in dienst genomen als verpleegster. Haar leven neemt een dramatische wending als ze een jonge soldaat belooft een brief voor hem te bezorgen. Ze ontmoet de gewonde kapitein Roland Jones en helpt hem in zijn strijd tegen de dokter die zijn been wil amputeren. Lizzie komt in conflict met zichzelf, vanwege haar trouwbelofte aan de vriend van haar jeugd. Daarbij komt dat Roland, die haar hart zo weet te raken, slaveneigenaar is, terwijl Lizzie slavernij verafschuwt. Lizzie en Roland worstelen beiden met hun geloof en hun principes te midden van de ellende van de oorlog en al zijn gevolgen. Dit is een uitzonderlijk verhaal van geloof, hoop en liefde geschreven tegen de achtergrond van de pijnlijke en bloedige Amerikaanse burgeroorlog.

Dat beloof ik is het eerste deel in de Carnton Reeks. Als 'voorafje' verscheen in december 2018 Kerst op Carnton, ISBN 9789051945669, dat meteen een groot succes was.
€ 21,00

Dat beloof ik - deel 1

EAN-code:
9789051945744

Uitgeverij:
Van Wijnen

Aantal pagina's:
496

Bindwijze:
PAPERBACK

Levertijd:
Binnen 1 werkdag in huis!   
Anderen bekeken ook:
Sterker dan liefde
Lauritz Petersen -
Tijdens een verblijf bij haar oom en tante krijgt Martha een relatie met de jonge ...
€ 13,95
verder
Wat we niet wisten
Catherine West - 'Wat we niet wisten' van Catherine West draait om een verwoestend familiegeheim dat broeit in de Amerikaanse kustplaats Nantucket.

De familie van Lynette Carlisle ...
€ 19,99
verder
Zeerozen - deel 2
Irene Hauck
€ 21,99
verder
Meer van deze auteur...
Fluister zacht haar naam - deel 1
Tamera Alexander -
Deze roman speelt zich af op Nashville's historische Belle Meade Plantation, de belangrijkste volbloedstoeterij in ...
€ 21,-
verder
To Win Her Favor
Tamera Alexander -
A gifted rider in a world where ladies never race, Maggie Linden is determined that her horse will become a champion. But the ...
€ 14,90
verder