0
Febe

Febe

Rond het jaar 56 na Christus schreef de apostel Paulus een brief aan de kerk in Rome. Hij vertrouwde deze brief toe aan Febe, van wie hij zegt dat ze de diaken van de kerk in Kenchre├źn is en een weldoener van velen. De populaire auteur en spreker Paula Gooder gaat op zoek naar Febe. Wie was zij? Hoe leefde ze en wat geloofde ze? Door dat te doen gunt ze de lezer een blik in Paulus' wereld en laat ze zien hoe de cultuur en de tijd van de Romeinse wereld Paulus' denken en het geloof van de vroege kerk gevormd hebben.
Het boek is geen roman, zegt Gooder. Maar dat is het wel. Alleen wel een unieke, want Gooder voegt aan haar verhaal uitvoerige documentatie toe waarin ze dieper ingaat op de historische context, biografische details, culturele praktijken, enzovoorts.
Dit boek, dat gebaseerd is op gedegen onderzoek, is een aanrader voor iedereen die zich wil inleven in de tijd van Paulus. En het is een spannend verhaal over een vrouw uit de Bijbel die een belangrijke rol speelde in de verspreiding van het evangelie.
€ 19,95

Febe

EAN-code:
9789051945799

Uitgeverij:
Van Wijnen

Aantal pagina's:
350

Bindwijze:
Paperback

Levertijd:
Binnen 1 werkdag in huis!   
Anderen bekeken ook:
De worsteling van Meneer Wang
Annet Buurman -
Meneer Wang is gevraag om voor de ratten van zijn buurmeisje te zorgen. Het zien van de ratten brengt hem terug naar zijn ...
€ 12,99
verder
Het huis vol
Anita Terpstra - 'In 2015 kregen vrouwen gemiddeld 1.66 kinderen. Honderd jaar eerder waren dat
er nog 4.45. Echtparen die rond 1870 trouwden, kregen gemiddeld zelfs 8
kinderen.'
...
€ 19,99
verder
Overtuiging
Jane Austen -
De deftige Anne Elliot laat zich op jonge leeftijd door haar ouders overhalen om niet te trouwen met haar grote liefde Frederick Wentworth, ...
€ 17,50
verder
Meer van deze auteur...
Waar is de Hemel?
Paula Gooder - De hemel is een van die grote mysteries waarvan we ons moeilijk een
voorstelling kunnen maken. Tegelijk geeft de gedachte dat er naast ons
dagelijks ...
€ 5,99
verder