0
Door de Heere geleerd

Door de Heere geleerd

Bijna vijftig jaar diende ouderling Koster de Gereformeerde Gemeente van Rijssen. In het kerkelijke leven heeft hij veel mogen betekenen. De Heere had hem begiftigd met gaven van hoofd en hart. Door genade was hij geoefend in het werk Gods.

De zorg voor de gemeente lag hem na aan het hart. Over de jeugd was tot op hoge leeftijd bezorgd. Vele bezoeken legde hij af. Na zijn pensionering was hij vrijwel iedere dag in de gemeente te vinden.

In zijn brieven geeft hij op eerlijke wijze een inkijkje in zijn hart: 'Ik ben mijzelf veeltijds een raadsel, dan vraag je je wel eens af: Kan dat wel met genade bestaan?'

Er waren echter ook tijden dat hij vertroost werd en geloven mocht: 'Hij zal Zijn werk voor mij volenden.' Dat gaf hem blijdschap en rust.

Bij het ouder worden namen zijn krachten langzaam af. Uit zijn correspondentie blijkt een uitzien naar het einde van de strijd. Op 13 oktober 1998 kwam het einde aan zijn arbeidzame leven en werd zijn geloof verwisseld in aanschouwen.

R. van Kralingen heeft verschillende kerkhistorische publicaties op zijn naam staan. Eerder verschenen van zijn hand Een rijkgezegende familie, Op Wiens gunst wij hopen en Altijd dienende.
€ 9,90

Door de Heere geleerd

EAN-code:
9789055519385

Uitgeverij:
Gebr. Koster

Aantal pagina's:
57

Bindwijze:
GEBONDEN

Levertijd:
Binnen 1 werkdag in huis!   
Anderen bekeken ook:
Bedroefden om der bijeenkomst wil
Ds. G.H. Kersten -
Artikelen van ds. G.H. Kersten over de Gereformeerde Gemeenten van 1834-1946, schetsen over het leven van medepredikanten, alsmede over zijn eigen levensweg, ...
€ 39,90
verder
Diep gezonken maar niet te diep
P.J. Baale
€ 1,95
verder
Geworteld in Zijn liefde
L.J.van Valen -
Andrew Murray (1828-1917), een Zuid-Afrikaanse predikant met Schotse Wortels, was een boeiende persoonlijkheid. Hij was een van de leiders van de opwekkingsbeweging in ...
€ 11,95
verder
Een brandend hart voor Jezus
L.J.van Valen -
Graaf Zinzendorf en zijn passie voor het Evangelie
...
€ 9,95
verder
Geestelijk snuifdoosje
P.Los Gzn. - de
€ 1,95
verder
Meer van deze auteur...