0
Door de Heere geleerd

Door de Heere geleerd

Bijna vijftig jaar diende ouderling Koster de Gereformeerde Gemeente van Rijssen. In het kerkelijke leven heeft hij veel mogen betekenen. De Heere had hem begiftigd met gaven van hoofd en hart. Door genade was hij geoefend in het werk Gods.

De zorg voor de gemeente lag hem na aan het hart. Over de jeugd was tot op hoge leeftijd bezorgd. Vele bezoeken legde hij af. Na zijn pensionering was hij vrijwel iedere dag in de gemeente te vinden.

In zijn brieven geeft hij op eerlijke wijze een inkijkje in zijn hart: 'Ik ben mijzelf veeltijds een raadsel, dan vraag je je wel eens af: Kan dat wel met genade bestaan?'

Er waren echter ook tijden dat hij vertroost werd en geloven mocht: 'Hij zal Zijn werk voor mij volenden.' Dat gaf hem blijdschap en rust.

Bij het ouder worden namen zijn krachten langzaam af. Uit zijn correspondentie blijkt een uitzien naar het einde van de strijd. Op 13 oktober 1998 kwam het einde aan zijn arbeidzame leven en werd zijn geloof verwisseld in aanschouwen.

R. van Kralingen heeft verschillende kerkhistorische publicaties op zijn naam staan. Eerder verschenen van zijn hand Een rijkgezegende familie, Op Wiens gunst wij hopen en Altijd dienende.
€ 9,90

Door de Heere geleerd

EAN-code:
9789055519385

Uitgeverij:
Gebr. Koster

Aantal pagina's:
57

Bindwijze:
GEBONDEN

Levertijd:
Binnen 1 werkdag in huis!   
Anderen bekeken ook:
Een gelukkige zanger
I. Hubregtse - Frederik, een zigeunerjongen, komt - na een zwervend leven - als stalknecht in dienst van een rijke landheer. Als deze de geniale muzikale ...
€ 13,95
verder
Beproefd, gelouterd, bevrijd
J.M. van Wijk - Kees Crielaard wordt op 11 juli 1895 te Zuilichem geboren. We weten weinig over zijn jeugdjaren. Aanvankelijk leeft hij midden in de ...
€ 10,90
verder
Stille wateren
R.Hoogerwerf-Holleman -
Kerkelijk en gezelschapsleven te IJsselmonde
De auteur neemt ons mee naar de 19e eeuw; naar een verarmd Nederland dat had gezucht onder het juk van ...
€ 7,95
verder
Jonge zangers - deel 3
Joh.Westerbeke - Het levenseinde en de verwachting van Hendrikje de Wit, Maria JohannaMolendijk, Een Godgeheiligd zaad, Adriana Mijs, Pieter Hoogerstege, Pieter deWaal. 127 blz.
€ 9,75
verder
Hoornbeeck
dr.T.Brienen - Een inleiding met kernteksten. Johannes Hoornbeeck (1617-1666) was hoogleraar te Leiden en Utrecht. Hij stond bekend als Voetiaan en heeft Voetius’ Disputatie over de ...
€ 3,95
verder
Meer van deze auteur...