0
Door de Heere geleerd

Door de Heere geleerd

Bijna vijftig jaar diende ouderling Koster de Gereformeerde Gemeente van Rijssen. In het kerkelijke leven heeft hij veel mogen betekenen. De Heere had hem begiftigd met gaven van hoofd en hart. Door genade was hij geoefend in het werk Gods.

De zorg voor de gemeente lag hem na aan het hart. Over de jeugd was tot op hoge leeftijd bezorgd. Vele bezoeken legde hij af. Na zijn pensionering was hij vrijwel iedere dag in de gemeente te vinden.

In zijn brieven geeft hij op eerlijke wijze een inkijkje in zijn hart: 'Ik ben mijzelf veeltijds een raadsel, dan vraag je je wel eens af: Kan dat wel met genade bestaan?'

Er waren echter ook tijden dat hij vertroost werd en geloven mocht: 'Hij zal Zijn werk voor mij volenden.' Dat gaf hem blijdschap en rust.

Bij het ouder worden namen zijn krachten langzaam af. Uit zijn correspondentie blijkt een uitzien naar het einde van de strijd. Op 13 oktober 1998 kwam het einde aan zijn arbeidzame leven en werd zijn geloof verwisseld in aanschouwen.

R. van Kralingen heeft verschillende kerkhistorische publicaties op zijn naam staan. Eerder verschenen van zijn hand Een rijkgezegende familie, Op Wiens gunst wij hopen en Altijd dienende.
€ 9,90

Door de Heere geleerd

EAN-code:
9789055519385

Uitgeverij:
Gebr. Koster

Aantal pagina's:
57

Bindwijze:
GEBONDEN

Levertijd:
Binnen 1 werkdag in huis!   
Anderen bekeken ook:
Gods genade verheerlijkt
R. Baars -
Aan een alles verbeurd hebbend zondaar, Reindert Baars 'de parlevinker'.
...
€ 8,95
verder
Rees Howells - Op de bres
Norman Grubb -
Rees Howells was een eenvoudige man uit Wales, die leefde van 1879-1950. Hij was een ...
€ 17,95
verder
Hoornbeeck
dr.T.Brienen - Een inleiding met kernteksten. Johannes Hoornbeeck (1617-1666) was hoogleraar te Leiden en Utrecht. Hij stond bekend als Voetiaan en heeft Voetius’ Disputatie over de ...
€ 3,95
verder
Meer van deze auteur...
Door de Heere geleerd (2e hands)
R. van Kralingen - Facetten uit het leven van ouderling Jan Koster (1910-1998).
€ 6,-
verder
Een rijkgezegende familie
R. van Kralingen -
Gods genadewerk in het geslacht Averesch
In ...
€ 3,95
verder