0


De boodschap van behoudenis

De boodschap van behoudenis

In het leven der genade moeten we alles wat van ons is, verliezen. Maar het zal door het wonder van God behouden worden. Als alles verloren schijnt, dan is er winst. Dan is het gewonnen in Christus. Dat is altijd weer een mysterie in het Koninkrijk Gods: in het verlies ligt de winst. En achter de dood ligt het leven. Maar dat moet wel bevindelijk geleerd worden. Dat wordt alleen van achteren bezien.
Hoe dikwijls hebben wij de boodschap van behoud mogen horen? Heeft het ooit iets achtergelaten? Zijn we er ooit werkzaam mee geworden? Hebben wij er ooit moed uit mogen scheppen? Het is niet genoeg dat we met de mond over de behoudenis kunnen spreken, als we het niet met de ziel ervaren. Bespreken of beleven is zo'n verschil. Dat is het verschil tussen dag en nacht, tussen dood en leven.
Ds. R. Boogaard:
Rogier Boogaard werd op 14 juli 1921 te Meliskerke als boerenzoon geboren. In 1965 werd hij toegelaten tot de Theologische School van de Gereformeerde Gemeenten. Kandidaat Boogaard werd op 1 oktober 1969 bevestigd tot predikant in Leiden. Deze gemeente diende hij tot aan zijn emeritaat in oktober 1999. Hij overleed op 13 november 2013.

€ 12,95

De boodschap van behoudenis

EAN-code:
9789057414664

Aantal pagina's:
108

Bindwijze:
Gebonden

Levertijd:
Binnen 1 werkdag in huis!
In winkelwagen
Anderen bekeken ook:
Hemel of hel
C.H. Spurgeon - De ontzagwekkende heerlijkheid van de hemel en de afschrikwekkende realiteit van de hel wordt ons op een indrukwekkende manier geschilderd in deze nieuwe ...
€ 8,45
verder
Verborgenheyt der Godsaligheyt I-II
Petrus van der Hagen -
62 predikaties

Dit deel omvat:
Deel I: Van de historiën van Christus' geboorte, besnijdenis, opstanding, hemelvaart en zending des Heiligen Geestes in 33 ...
€ 79,50
verder
De Christenreis in twintig overdenkingen
Ds. B.J. van Boven - Deze twintig overdenkingen over Bunyans 'Christenreis' zijn uitgesproken
tijdens de vrijwilligerscatechisaties in de jaren 2010 en 2011.

€ 32,50
verder
De ontfermende Vader
Ds. A.J. Britstra -
Zeven preken over de gelijkenis van de verloren zoon.

€ 15,95
verder
Het gruwelijke Sódom gestraft
Ds. Conrad Mel - Dit werk van deze Duitse, bevindelijke predikant, die geleefd heeft van
1666-1733, bestaat uit negen boet- en biddagpredicaties die de omkering van
Sódom en ...
€ 14,00
verder