0
€ 39,50
€ 12,50
Bijbelse theologie van het Oude Testament

Bijbelse theologie van het Oude Testament

In dit bijbelstudieboek vormt Tenach het uitgangspunt. De Wet, de Profeten en de Geschriften bepalen de route voor de beschrijving van de theologie van het Oude Testament. Tenach wordt bezien in het perspectief van het Nieuwe Testament. Daarmee is dit boek in lijn met de gereformeerde traditie.
Het heeft een heel eigen karakter, doordat de auteur de synchronische exegese volgt. Hij richt zich op wat een bijbeltekst nu met mensen doet en laat de tekst voor zichzelf spreken. Hij concentreert zich onder meer op de grondstructuren, de associaties in woordgebruik, de tekstpatronen en de kernwoorden in samenhang met een bijbelboek als geheel. Door uitgebreid stil te staan bij Genesis, Leviticus en Jozua ontvouwt hij een panorama dat verrassende vergezichten biedt. 
"Bijbelse theologie van het Oude Testament vanuit de gereformeerde traditie" is gebaseerd op de Herziene Statenvertaling (HSV) en maakt de lezer daarmee vertrouwt. Het kan ook gebruikt worden naast "Inleiding op het Oude Testament" van Raymond B. Dillard en Tremper Longman III.
€ 12,50

Bijbelse theologie van het Oude Testament

EAN-code:
9789058299697

Uitgeverij:
Groen

Aantal pagina's:
304

Bindwijze:
GEBONDEN

Levertijd:
Binnen 1 werkdag in huis!   
Anderen bekeken ook:
Handboek kerk en social media
Eric van den Berg red. -
We steken met elkaar steeds meer tijd in social media, maar toch ...
€ 19,99
verder
Spreekwoordenboek
Ton den Boon - Deze 'aloude volkswijsheden' spelen dagelijks een rol in onze communicatie en zijn van grote betekenis voor onze woordenschat. Geliefde spreekwoorden als stille ...
€ 24,99
verder
Geschiedenis van de Bijbel
Robert V. Huber
€ 12,50
verder
Hasselelponi
Dr. A. van de Beek -
Hasselelponi? Nooit van gehoord. Theoloog Bram van de Beek haalt haar en ...
€ 13,99
verder
Sleutels tot de Bijbel
David Pawson -
Een uniek overzicht van alle Bijbelboeken. Voor veel christenen, jong en oud, is de Bijbel ...
€ 23,15
verder