0
Maar wij hoorden niet!

Maar wij hoorden niet!

Het leven en de prediking van ds. Reinier Kok (1890-1982) in historisch perspectief
In dit boek gaat W. van der Zwaag (1926-2014) in op de kwestie van ds. R. Kok, de predikant van de Gereformeerde Gemeenten die in 1950 werd geschorst vanwege onder meer zijn vereenzelviging van het aanbod van genade (voor alle hoorders) en de belofte (alleen voor de uitverkorenen).
De schrijver geeft een overzicht van zijn leven en de achtergronden van de kritiek op de prediking van ds. Kok en de synodale ontwikkelingen daaromtrent. Hij was onder de indruk van deze voorganger, zijn geestelijke leven en zijn prediking, die enerzijds scherp was en 'ontdekkend' alles van de vrome mens afsneed, anderzijds ook onvoorwaardelijk het Evangelie verkondigde.
Deze leraar werd na ruim vijfendertig jarige getrouwe arbeid volgens de schrijver op ongenoegzame en onduidelijke gronden in zijn ambtelijke bediening geschorst. De schrijver is van oordeel dat de schorsing ook een negatieve impact had op de prediking van de kerk waartoe ds. Kok behoorde. 'Het kerkelijke vonnis, dat destijds over ds. Kok werd uitgesproken, is inmiddels meer dan zestig jaar geleden. Heeft daar Gods onmisbare zegen op gerust? Heeft deze handelwijze zowel de kerkelijke eenheid als de broederlijke liefde versterkt en de liefde van de onbekeerde medemens opgewekt of aangemoedigd? Deze vragen blijven ook liggen voor Gods alwetend aangezicht!'
Het boek wordt ingeleid door A. de Visser uit Middelharnis en voorzien van een nawoord van twee nazaten van ds. R. Kok, te weten de dochter A. Hulsman-Kok uit Zeist en kleinzoon W. Kok uit Veenendaal.
€ 23,95

Maar wij hoorden niet!

EAN-code:
9789082426021

Aantal pagina's:
417

Bindwijze:
PAPERBACK

Levertijd:
Binnen 1 werkdag in huis!   
Anderen bekeken ook:
Al wat u ontbreekt
- Dit boek geeft de noodzaak aan van volhardend bidden en gaat in op de meest wezenlijke zaken van het gebed.
€ 7,50
verder
Laat uw licht schijnen
C.H. Spurgeon - Woorden van geloof, hoop en liefde.

Charles Haddon Spurgeon werd wel 'de prins der predikers' genoemd. Zijn liefste werk was om in woord en ...
€ 9,90
verder
Naar het vaderland terug
Ds.G. Gerritsen
€ 12,90
verder
Meer van deze auteur...
Twaalf réveilgetuigen
W. van der Zwaag - Abraham Capadose is één van de mannen van het Réveil, die samen met nog elf anderen, waaronder Willem Bilderdijk, Isaäc da ...
€ 19,50
verder
Apostel van de Hoge Alpen
W. van der Zwaag -
Het werk van Felix Neff onder de Waldenzen
Ten tijde van het Reveil kwam Felix Neff (1798-1829) te Geneve tot bekering. Hij ...
€ 14,95
verder