0
Maar wij hoorden niet!

Maar wij hoorden niet!

Het leven en de prediking van ds. Reinier Kok (1890-1982) in historisch perspectief
In dit boek gaat W. van der Zwaag (1926-2014) in op de kwestie van ds. R. Kok, de predikant van de Gereformeerde Gemeenten die in 1950 werd geschorst vanwege onder meer zijn vereenzelviging van het aanbod van genade (voor alle hoorders) en de belofte (alleen voor de uitverkorenen).
De schrijver geeft een overzicht van zijn leven en de achtergronden van de kritiek op de prediking van ds. Kok en de synodale ontwikkelingen daaromtrent. Hij was onder de indruk van deze voorganger, zijn geestelijke leven en zijn prediking, die enerzijds scherp was en 'ontdekkend' alles van de vrome mens afsneed, anderzijds ook onvoorwaardelijk het Evangelie verkondigde.
Deze leraar werd na ruim vijfendertig jarige getrouwe arbeid volgens de schrijver op ongenoegzame en onduidelijke gronden in zijn ambtelijke bediening geschorst. De schrijver is van oordeel dat de schorsing ook een negatieve impact had op de prediking van de kerk waartoe ds. Kok behoorde. 'Het kerkelijke vonnis, dat destijds over ds. Kok werd uitgesproken, is inmiddels meer dan zestig jaar geleden. Heeft daar Gods onmisbare zegen op gerust? Heeft deze handelwijze zowel de kerkelijke eenheid als de broederlijke liefde versterkt en de liefde van de onbekeerde medemens opgewekt of aangemoedigd? Deze vragen blijven ook liggen voor Gods alwetend aangezicht!'
Het boek wordt ingeleid door A. de Visser uit Middelharnis en voorzien van een nawoord van twee nazaten van ds. R. Kok, te weten de dochter A. Hulsman-Kok uit Zeist en kleinzoon W. Kok uit Veenendaal.
€ 23,95

Maar wij hoorden niet!

EAN-code:
9789082426021

Aantal pagina's:
417

Bindwijze:
PAPERBACK

Levertijd:
Binnen 1 werkdag in huis!   
Anderen bekeken ook:
Wijnschenker uit Susan
J. van 't Hul -
Het leven van Nehemia
De auteur ...
€ 12,50
verder
Naar het vaderland terug
Ds. G. Gerritsen
€ 12,90
verder
Uw geestelijk huis
Ds. C.A. van Dieren - Verhuizen moeten we allemaal. In dertien preken wordt de lezer meegenomen van huis tot huis. De diepellendige Legio wordt door Christus ...
€ 17,90
verder
Meer van deze auteur...
Apostel van de Hoge Alpen
W. van der Zwaag -
Het werk van Felix Neff onder de Waldenzen
Ten tijde van het Reveil kwam Felix Neff (1798-1829) te Geneve tot bekering. Hij ...
€ 14,95
verder
Genève
W. van der Zwaag -
Goed gedocumenteerde studie over het Réveil, de herleving van kerk en godsdienst in ...
€ 24,95
verder