0


Henri Nouwen - portret van een eenzame mysticus

Henri Nouwen - portret van een eenzame mysticus

Michael Ford komt met een nieuw portret van Henri Nouwen (1932–1996). Daarin plaatst hij het leven van de wereldberoemde Nederlandse priester en succesauteur van spirituele boeken in de traditie van christelijke mystici als Teresa van Avila, Johannes van het Kruis en H. Theresia van Lisieux. Net als in zijn eerdere biografische schets Wounded Prophet (1999), volgt Ford in dit boek de levensloop, academische loopbaan en spirituele ontwikkeling van Nouwen. Hij focust daarbij op de levenslange worsteling van Nouwen met eenzaamheid, intimiteit en (homo)seksualiteit. Hij laat zien hoe Nouwen de inzichten uit zijn eigen ‘donkere nacht van de ziel’ gebruikt om de spirituele honger van zijn toe- hoorders en lezers te stillen. Dit is allesbehalve een heiligenleven omdat ook de schaduwzijden van deze bijzondere man op indringende wijze aan bod komen. Dr. Michael Ford is schrijver en theoloog, gespecialiseerd in het leven en werk van Henri Nouwen. Hij publiceerde de eerste biografie over Nouwen na diens dood (Wounded Prophet, 1999) en stelde meerdere bloemlezingen samen met teksten van Nouwen. Ford leidde retraites rond Nouwen in diverse Europese landen en de Verenigde Staten. Hij werkte vele jaren bij de BBC als verslaggever en religiejournalist. Ford woont in Engeland.

€ 22,50

Henri Nouwen - portret van een eenzame mysticus

EAN-code:
9789089724021

Aantal pagina's:
192

Bindwijze:
Paperback

Levertijd:
Binnen 1 werkdag in huis!
In winkelwagen
Anderen bekeken ook:
Predikant in de praktijk
Arjan Berendsen red. - Negentien predikanten uit zes kerkgenootschappen spreken in 'Predikant in de praktijk' eerlijk, praktisch en prikkelend over preken en preekvoorbereiding.
Elke week ...
€ 12,50
verder
Verlangen naar een nieuw christendom
Samuel Lee - In dit persoonlijk getoonzette boek schrijft de nieuwe Theoloog des Vaderlands openhartig over wat in zijn ogen wezenlijk is voor het christendom vandaag. ...
€ 15,99
verder
Het oerboek van de mens
Carel van Schaik en Kai Michel -
De evolutie en de Bijbel.

Geen boek ter wereld heeft meer mensen bewogen dan de Bijbel. Maar de Bijbel is ...
€ 25,00
verder
Lezen in het licht van de Geest
Arjan Witzier -
Hermeneutische implicaties van het nieuwtestamentische spreken over het verlichtende werk van de Heilige Geest.

In dit boek onderzoekt Arjan Witzier de manieren waarop de ...
€ 29,99
verder
Werkboek bij de Christelijke dogmatiek
dr. J. Hoek red. -
Het Werkboek bij Christelijke dogmatiek biedt een handreiking bij het
lezen en verwerken van het veelgelezen handboek Christelijke dogmatiek van dr.
G. ...
€ 33,50
verder