0
Voorwoorden

Voorwoorden

In 1844 publiceerde Kierkegaard, alias Nicolaus Notabene, samen met 'Het begrip angst' een verzameling van acht voorwoorden tot onbestaande boeken, voorafgegaan door een voorwoord. In die voorwoorden richt de schrijver zijn pijlen hoofdzakelijk op de Deense cultuurpaus Johan Ludvig Heiberg. De Deense denker en cultuurcriticus Georg Brandes, tevens Kierkegaards eerste biograaf, beschouwt het boekje als "één van de leukste en geestigste onder alle kleine plagerige boeken die ooit in het Deens geschreven zijn". Maar nog meer vormt 'Voorwoorden' in de geschiedenis van de wijsbegeerte een uniek werk dat het postmoderne denken in de tijd vooruit is gebleken.

Naast 'Voorwoorden' bevat dit boek twee kortere teksten met het theater en de acteerkunst als onderwerp. Net als in 'Voorwoorden' vegen Kierkegaards pseudoniemen ook hier de vloer aan met de gangbare kunstkritieken en dagbladrecensies.
€ 27,90

Voorwoorden

EAN-code:
9789463401302

Aantal pagina's:
216

Bindwijze:
GEBONDEN

Levertijd:
Binnen 1 werkdag in huis!   
Anderen bekeken ook:
Wijsheid voor Denkers - deel 1
Willem J. Ouweneel - Wat is filosofie eigenlijk? Veel mensen gebruiken de term nogal slordig. Zij spreken van de 'filosofie' van dit bedrijf of van die ...
€ 19,95
verder
Adieu God
Arjan Markus -
Over het afscheid van de persoonlijke God
Is ...
€ 15,99
verder
Met zorg verbonden
Bart Cusveller -
In dit boek onderzoekt de autuer, zelf verpleegkundige en filosoof, de betekenis van zorg voor ons menselijk leven. Lindeboomreeks 14. 
 
€ 19,90
verder
Meer van deze auteur...
Het begrip angst (2e hands)
Soren Kierkegaard - Een eenvoudige psychologische overweging, die verwijst naar het dogmatische probleem van de erfzonde.

Kierkegaard, of zijn pseudoniem Vigilius Haufniensis (de 'wachter' van Kopenhagen), was ...
€ 20,-
verder
Opbouwende toespraken in verschillende geest
Soren Kierkegaard - 'Opbouwende toespraken in verschillende geest' bevat enkele hoogtepunten uit Kierkegaards schrijverschap. De bekende toespraak 'Zuiverheid van hart is één ding te willen' belicht ...
€ 42,90
verder