0


Etty Hillesum

Etty Hillesum

Het verhaal van haar leven.

Ze werd nog geen dertig jaar. Maar wat ze schreef, is nog steeds een bron van inspiratie voor miljoenen. Haar dagboeken en brieven, die over de hele wereld werden vertaald en gepubliceerd, spreken nog altijd onverminderd tot de verbeelding. Maar wie was Etty Hillesum eigenlijk? Welke vrouw gaat er schuil achter de mythe die anderen vaak van haar maakten?
Judith Koelemeijer volgde het spoor ver terug. Zij werkte de afgelopen jaren intensief aan de voltooiing van een meesterlijke biografie, gebaseerd op diepgravend onderzoek in binnen- en buitenland. Zij reisde van Westerbork naar Amerika, van Israël naar Polen, interviewde tal van mensen en deed vele verrassende ontdekkingen in archieven en op zolders. Haar onderzoek werpt een nieuw licht op Etty Hillesum, haar Russische moeder, haar jeugd in Deventer, haar studententijd, haar vrienden en liefdes, de oorlogsjaren in Amsterdam en Westerbork, en het einde in Auschwitz. Etty had besloten niet onder te duiken: ze wilde het lot van haar volk delen. Maar waarom, wat was de achtergrond van deze opmerkelijke keuze? En hoe kunnen we haar indrukwekkende getuigenis begrijpen in de context van die tijd, Etty's familieleven en haar brede vriendenkring?
In 'Etty Hillesum', dat leest als een meeslepende roman, zet Judith Koelemeijer het korte en intense leven van Etty Hillesum op een glasheldere en aangrijpende manier in een nieuw licht.

€ 34,95

Etty Hillesum

EAN-code:
9789463821742

Aantal pagina's:
512

Bindwijze:
Paperback

Levertijd:
Binnen 1 werkdag in huis!
In winkelwagen
Anderen bekeken ook:
Leven in de verbeelding
Aleid Truijens -
Op 29 september 2011 overleed Hella S. Haasse op 93-jarige leeftijd. Ze liet een groot, veelzijdig en indrukwekkend literair oeuvre na. In de ...
€ 38,99
verder
Ik, Vondel
Hans Croiset - Iedereen heeft wel van Lucifer of Gijsbrecht van Aemstel gehoord, en anders wel
van het Amsterdamse Vondelpark of een van de vele Vondelstraten die ...
€ 25,99
verder
Een lust voor het oog
Botine Koopmans -
Als geen ander bouwwerk bepalen kerken het beeld van een stad of een dorp. In Den Haag is dat niet anders. Zeker de ...
€ 39,95
verder
Meer van deze auteur...
Het zwijgen van Maria Zachea
Judith Koelemeijer - Voor het schrijven van Het zwijgen van Maria Zachea raakte Judith Koelemeijer
geïntrigeerd door het beeld van een oude moeder die een hersenbloeding heeft
gehad ...
€ 17,50
verder