0


Israël aan de Tiber - Joods leven in het oude Rome

Israël aan de Tiber - Joods leven in het oude Rome

Roma non basta una vita. Voor Rome is een enkel leven niet genoeg, een mens heeft meer nodig om de Eeuwige Stad met zijn rijke geschiedenis in alle facetten te kunnen doorgronden. Archeoloog Leonard Rutgers kent de stad als geen ander. In dit boek neem hij de lezer mee onder de grond, op zoek naar een unieke collectie kunstwerken die zelfs ter plekke bijna niemand kent: de Joodse catacomben van Rome.
Rome is bekend vanwege de vroegchristelijke catacomben. Maar ook de Joodse gemeenschap in diaspora legde zijn doden in ondergrondse begraafplaatsen te ruste, niet zelden vergezeld van prachtig versierde grafstenen, sarcofagen, inscripties en grafgiften. Terwijl Rutgers ons door de duistere krochten gidst, vertelt hij aan de hand van de vaak ontroerende vondsten het fascinerende verhaal van een migrantengemeenschap die er tweeduizend jaar geleden in slaagde om te integreren in het nieuwe thuisland, zonder compromissen te doen aan de eigen, Joodse identiteit.
Verrijkt met een keur aan nooit eerder gepubliceerde illustraties, afkomstig uit Rutgers' eigen baanbrekende onderzoek, beleeft de lezer de hele zoektocht naar deze verborgen geschiedenis mee: van onverwachte archeologische ontdekkingen en verwondering over de tijdloze schoonheid van de Romeins-Joodse kunst, tot reflectie over het zelfvertrouwen waarmee men lang geleden de last van het menselijk bestaan een diepere betekenis wist te geven.

€ 24,95

Israël aan de Tiber - Joods leven in het oude Rome

EAN-code:
9789463822282

Aantal pagina's:
295

Bindwijze:
Paperback

Levertijd:
Binnen 1 werkdag in huis!
In winkelwagen
Anderen bekeken ook:
Berlijn
Sinclair McKay -
Leven en dood in de stad die de geschiedenis van de 20e eeuw bepaalde.

Gedurende de twintigste eeuw stond Berlijn in het centrum van ...
€ 32,99
verder
De Vrede van Münster
Arnout van Cruyningen -
Het einde van de Tachtigjarige Oorlog, 1648

Het vredesverdrag tussen Spanje en de Nederlanden werd 375 jaar geleden op 30 januari 1648 in ...
€ 20,00
verder
De verlichte Middeleeuwen
Seb Falk -
Een compleet nieuwe kijk op de Middeleeuwen: een periode waarin de wetenschap floreerde.

Wie geleerd heeft dat de Middeleeuwen primitieve tijden waren waarin ...
€ 44,99
verder
Het eerste Canadese leger
Simon Forty e.a. -
Operaties in Noordwest-Europa 1944-1945.

Meer dan 400 illustraties, waaronder 60 kaarten, tonen de opmars van het Canadese Eerste Leger van de D-daystranden naar ...
€ 19,99
verder
Historische stadsatlas NL
Martin Berendse -
De Historische Stadsatlas NL vertelt het verhaal van de duizendjarige ontwikkeling van de Nederlandse steden. Kaartmannetjes Martin Berendse en Paul Brood haalden in ...
€ 39,95
verder