0
De kassier der armen

De kassier der armen

William Huntington (Cranbrook, 2 februari 1745 - Londen, 1 juli 1813). Zijn ouders leefden in grote armoede, van de toen kinderen die zijn ouders kregen, stierven er vier op jonge leeftijd. Alleen William en vijf zussen kwamen tot de volwassen leeftijd. Huntington werd kolensjouwer van beroep.
Vanaf 1773 ging hij regelmatig voor als predikant in Sunbury-on-Thames en in 1782 werd hij predikant in een gemeente in Londen. De ongeletterde Huntington was direct in zijn prediking en op indringende wijze legde hij het Woord Gods uit, wat veel mensen trok. Op 9 juni 1813 preekte Huntington voor het laatst en op 1 juli van dat jaar overleed hij op achtenzestigjarige leeftijd. Tijdens één van zijn laatste preken zei hij: 'U zult de kolensjouwer niet lang meer bij u hebben en als ik zal zijn heengegaan zal er geen ander in mijn plaats komen', overtuigd zijnde dat na zijn dood zijn gemeente uiteen zou vallen, wat ook in vervulling is gegaan.
€ 14,50

De kassier der armen

EAN-code:
9789491272363

Aantal pagina's:
211

Bindwijze:
GEBONDEN

Levertijd:
Binnen 1 werkdag in huis!   
Anderen bekeken ook:
Pareltjes - Behoud
John Bunyan -
Treffende citaten van Bunyan
Dit miniboekje maakt onderdeel ...
€ 4,95
verder
Een vaardig Schriftgeleerde
Ds. Tj. de Jong
€ 17,90
verder
Als zonde mij omringt
John Owen -
In dit boek wijst de Engelse puritein John Owen (1616-1683) ons op de vrede en ...
€ 14,95
verder
Meer van deze auteur...
De Bank des geloofs
William Huntington - Weinig mensen hebben dit boek gelezen zonder dat zij er krachtig door werden geraakt, want Huntingtons kernachtige wijze van schrijven is zowel voor ...
€ 14,95
verder
De naakte boog Gods
William Huntington -
De oordelen Gods over de vijanden der waarheid. Aangevuld met het gedicht 'De geestelijke ...
€ 7,95
verder