0


Hoe denken wij?

Hoe denken wij?

Een inspirerend boek met verrassende eyeopeners,aangevuld met studievragen die je helpen praktisch met de stof aan de slag te gaan.Hoe denken wij? Ons denken wordt beïnvloed door onze cultuur. Wij willen de belangrijkste pijlers daarin belichten: het Hebreeuwse denken versus het Griekse denken. Het Hebreeuwse denken gaat uit van de belijdenis van Israël: 'Hoor Israël, de Heer is God, de Heer is één!' Omdat God één is, wil Hij ook dat wij mensen een eenheid zijn van geest, ziel en lichaam. Het Hebreeuwse denken heeft een mensvisie, waarbij het gaat om eenheid, om het leven als geheel, om het collectief.Het Griekse denken daarentegen kent steeds een onderscheid, een tweedeling: eerst de godenverhalen tegenover de natuur, vervolgens de ziel tegenover het lichaam en tenslotte de vorm tegenover de materie. Hoe werken deze invloeden door in onze cultuur?

Waar we mee omgaan, daar worden we vroeg of laat door beïnvloed. In het Griekse denken draait alles om het individu: hoe kan ik door zelf na te denken de waarheid verkrijgen?Hoe wij denken wordt vervolgens zichtbaar in ons maatschappijbeeld of samenlevingsmodel. In het Griekse denken zien wij een onderscheid tussen machtigen en arbeiders. In de Bijbel wordt het model voor de maatschappij zichtbaar door de gemeente, middels beelden van een huis, een kudde, een lichaam, et cetera. Hierbij worden aan eenieder gaven gegeven, tot opbouw van allen.

Als bijbelleraar geeft Jacob Keegstra veel lezingen over Gods Woord. Daarbij rust hij christenen toe, met de focus op Gods beloften voor Israël. Eerder verschenen 'Gods Profetische feesten' (2006) en 'Gods Woord is één!' (2018). Jacob (1958) is theoloog, filosoof, econoom en ingenieur. Hij is voorzitter van de Nederlandse afdeling van de International Christian Embassy Jerusalem, (ICEJ).
€ 15,00

Hoe denken wij?

EAN-code:
9789492959980

Aantal pagina's:
195

Bindwijze:
Paperback

Levertijd:
Binnen 1 werkdag in huis!
In winkelwagen
Anderen bekeken ook:
Bevrijd van jezelf
Tim Keller -
De weg naar echte christelijke blijdschap.

Wat zijn de kenmerken van een hart dat radicaal veranderd is door de
genade van God?
...
€ 5,95
verder
De laatste ernst
Ds. J. Belder - Zijn christenen meer gericht op de aarde dan op de hemel? Wie geloofd nog in de
realiteit van hemel en hel? Het christelijk ...
€ 9,99
verder
De bijbel lezen - hoe kun je dat?
dr. H. Jagersma -
Kerkgang en kerkelijk leven lijken zich in een negatieve spiraal te
bevinden, maar de belangstelling voor de bijbel niet - in tegendeel. ...
€ 17,50
verder
Meer van deze auteur...
Gods Woord is één!
Jacob Keegstra - Zoals God de Schepper is van hemel en aarde, is ook Zijn Woord één grote
schepping. Dit boek wil de compositie en de schoonheid ...
€ 15,00
verder